Triggers

Triggers zijn mechanismen die processen in gang zetten. Als je ergens door wordt getriggerd kan dat positief of negatief zijn. Een trigger is als het ware een rode vlag die ons attent maakt om op te letten. Bij positieve triggers resoneert bepaalde informatie met ons omdat het aansluit op wat we nodig hebben of ons bevestigd in wat we al vinden. Het trekt onze aandacht naar dat wat aansluit op waar we al mee bezig zijn.

Negatieve triggers hebben we ook allemaal. Vanuit aangeleerde of overgeleverde patronen behoeden we onszelf voor gevaar. Een ezel stoot zich immers niet tweemaal aan dezelfde steen. Zo’n trigger noem je een overleefmechanisme. In een overleefmechanisme neem je afstand van je gevoel en neem je het “trauma” aan als een onderdeel van je identiteit.

Als er in je jeugd vaak tegen je gezegd is: “Maar jij bent ook zo gevoelig” of “maar jij reageert altijd zo overdreven” of “maar jij bent ook te slim voor mij” dan voel je je afgewezen, of in ieder geval dát deel in jou dat de vragen heeft gesteld of gezorgd heeft voor die emotionele reactie. De afwijzing wordt dan verpakt als overleefmechanisme en wordt een onderdeel van je identiteit. Als je je afgewezen voelt, dan verander je je identiteit in het overleefmechanisme “Ik ben afwijzing”.  In de projectie daarvan zul je dus ook altijd in aanraking komen met mensen die je “afwijzen”, die kritische of aanvallende vragen zullen stellen aan je. Dit wordt een patroon.

Als je weggaat bij je gevoel creëer je overleefmechanismen, patronen die je telkens opnieuw hetzelfde gevoel laten herbeleven (karmische cirkel). De kunst is dus om je authenticiteit, die persoon die je werkelijk bent, te gaan bemeesteren. Want wat heb jij ooit over jezelf bedacht, of wat ben je ooit over jezelf gaan geloven. Wat heb je ooit aangenomen over jezelf dat eigenlijk geen onderdeel van jou is, maar een afwijzing van je eigen gevoel resulterende in een overleefmechanisme? Wat klopt niet? Wie ben je werkelijk?

Door inzicht te krijgen in jezelf, je overleefmechanismen te herkennen, kun je je patronen gaan doorbreken. NEI en energetisch werk zijn daar prachtige hulpmiddelen bij. 

Door onbewuste reacties bewust te maken, krijg je inzicht in je eigen patronen, je eigen overleefmechanismen. Met dat inzicht kun je negatieve patronen omzetten naar positieve patronen waardoor je steeds dieper in jezelf de inzichten kunt verkrijgen die jou helpen bij het vaststellen van je eigen authenticiteit. Je helpen om te weten wie je bent en waar je voor staat.

De triggers zullen nooit verdwijnen, maar je kunt nu wel kiezen om je aandacht te richten naar een andere gedachte, een ander patroon dan die je eerder onbewust liet reageren. Een prachtige handgreep in het staande houden van jezelf.

Hulp bij nodig? Maak een afspraak: https://www.reiju-tai.nl/contact/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven