In onze hectische maatschappij zijn de meeste mensen vooral druk in hun hoofd. Denken, overdenken, analyseren, over analyseren. Van takenlijsten, toekomstdromen, dagdromen, beren op de weg zien, het verleden herbeleven…. Noem het maar op. Dat hoofd staat geen seconde stil en staat onze beleving van rust danig in de weg.


Wanneer we ontdekken dat dit niet is wat we willen, dat dit ons geen heil brengt, gaan we op zoek naar een betere methode. De weg naar binnen, het ontdekken wat je nu echt wil, wie je nu echt bent, wat jouw persoonlijke waarden en normen zijn, is dan de eerstvolgende weg. (Spiritualiteit is immers niets meer dan zelfkennis.)

Door in het hoofd te blijven, onze energie naar boven te brengen naar het denken, gaan we voorbij aan de gronding. Alles start bij je voeten op de aarde. Bewust landen in het hier en nu.
Een goede gronding ondersteunt je skelet in de juiste stapeling waardoor je steviger en evenwichtiger staat. Gronding vermindert chronische pijn, vermindert stress en angst, helpt ontstekingen te verminderen, laat je bloeddruk dalen, verbetert je bloedsomloop. Koude handen en koude voeten zijn al een sterk signaal dat je onvoldoende bent gegrond. Ook hoofdpijn vermindert of verdwijnt bij een goede gronding. Gronding helpt je meer energie te ervaren, beter te slapen en je minder licht in je hoofd te voelen. Gronding werkt helend. Hoe dieper de gronding hoe meer heling. Hoe dieper de gronding hoe beter de energieverdeling in je lichaam. Je voelt je sterk, evenwichtig, energieker en gezonder.


Alleen al een goede gronding maakt dat je de ruis van buitenaf de ruis van buitenaf kunt laten zijn en je er niet meer door laat meevoeren of leiden. Alleen goede gronding al, brengt je dichter bij jezelf, maakt dat je het leven als plezieriger en energieker ervaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven