Buqi

Ziekte voorkomen en behandelen

Buqi of Ling Zi is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van vibratiekrachten en de kracht van de spontane beweging. 

Het systeem is gebaseerd op de theorie die zegt dat de oorzaak van ziekte is gelegen in de ophoping in het lichaam van giftige afvalstoffen en andere ziekteverwekkende factoren. Deze factoren verzamelen zich vooral in de tussenwervelruimtes, gewrichten en organen. Ook negatieve emoties zoals stress, woede, angst en verdriet kunnen de biochemie van het lichaam aantasten. De resulterende disfunctie leidt tot verhinderde circulatie van lichaamsvloeistoffen (bloed, lymfe, intercellulaire- en cerebrospinale vloeistof) en stagnatie van de energiestroom. Hierdoor worden we gevoelig voor ziekte. 

Tijdens de behandeling wordt de stroming geactiveerd door middel van diverse handtechnieken die zich richten op corrigeren van de lichaamshouding, het verminderen van mentale spanning en het veranderen van negatieve emoties.

Buqi kan worden gebruikt voor zowel het voorkomen als behandelen van een ziekte. De Buqi methode heeft een holistische insteek; ofwel lichaam en geest in balans geeft de hoogste mate van gezondheid.

De behandelde persoon kan zittend, staand of liggend worden behandeld, volledig gekleed.

Een buqi-behandeling lost voor de lange termijn meestal niets op. Er wordt ook iets van de patiënt zelf gevraagd. Dagelijkse gewoontes (vaak lichaamshouding) kunnen bijdragen aan, of zelfs de oorzaak zijn, van een klacht of ziekte. 

Tijdens de behandeling wordt de patiënt advies gegeven hoe deze dagelijkse gewoontes te doorbreken. Deze bewustwording dient de patiënt tot andere gewoontes aan te zetten om zo tot een blijvende verbetering of oplossing van de klachten te komen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Iemand die zich verzet tegen wat het leven te bieden heeft, zet zijn hakken in het zand. Deze mentale houding heeft direct ook gevolg in de fysieke houding. Iemand staat dan letterlijk teveel op de hakken/hielen. 

De grote druk die daardoor op de hakken wordt gelegd geeft op langere termijn klachten. Hielspoor is dan een veel voorkomend gevolg. Doordat het gewicht teveel op de hakken wordt gedragen ontstaat een verkeerde lichaamshouding in het algemeen. Een gevolg daarvan kan zijn slijtage, overbelasting van de knieën. 

Een mens is van nature pijn vermijdend dus zal men automatisch de pijn in de knieën of voeten willen vermijden en past men de lichaamshouding nog meer aan waardoor er lage rugklachten en daarna hoge rugklachten gaan ontstaan, enz.

De therapie is erop gericht om je bewust te maken van je fysieke houding en wordt door diverse handposities van de behandelaar gecorrigeerd. Deze correctie wordt de cliënt uitgelegd en aangeleerd, zodat men zelf de houding op de lange termijn kan gaan verbeteren..

Overige behandelingen

Reiki

Reikie is een Japanse helingsvorm die het lichaam aanspreekt op het zelfhelend vermogen.

Nei

Geeft inzicht in onbewuste patronen en hoe ze je beïnvloedt hebben in wie je nu bent.

Integra

Kinetische testmethode om oorzaken van de emotionele of fysieke klachten te achterhalen.

Fobie eliminatie

Techniek om beelden van het netvlies te halen en emoties er rond om heen te laten verdwijnen.

Scroll naar boven