NEI

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie

Van alles wat we denken, doen en zeggen is maar 10 % een bewuste actie. De overige 90 % is een onbewuste actie samengesteld uit ervaringen uit het verleden. 

Dit zijn ingesleten patronen vanuit opvoeding, scholing, ervaring en de invloed van je omgeving. Wat is wel en niet geaccepteerd gedrag, wat is juist en niet juist. 

Vanuit ons eigen perspectief weten we bijna allemaal wat juist is voor ons, maar besluiten ons aan te passen aan onze omgeving en gaan daardoor nogal eens tegen ons eigen gevoel in. Want alleen dan tonen we het sociaal wenselijke gedrag. 

NEI geeft je inzicht in deze patronen en hoe ze je beïnvloedt hebben te zijn wie je nu bent. NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met allerlei uiteenlopende klachten. Er zijn geen eindeloze praatsessies nodig en ook het herbeleven van de pijn of het opgelopen trauma is niet aan de orde.

Dat maakt deze methode zo prettig om te ondergaan en het verliest hiermee niets aan de effectiviteit. Ik begeleid je luchtig en met humor door de therapie.

NEI is een methode die diverse onderdelen uit accupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen (NLP) en toegepaste psychologie combineert tot een nieuw protocol met het doel het vinden en oplossen van oude onbewuste patronen. De NEI methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen die je in je huidige leven saboteren of blokkeren. 

Met behulp van spiertesten en vragen stellen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden is gebeurd en wat je er nu van weerhoudt om een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. Een simpele ademhalingstechniek kan je bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrij maken voor genezing, groei en ontwikkeling.

Wat maakt NEI zo bijzonder

Wat mij zo raakt aan deze methode is dat mensen in een korte tijd lichter worden of verlicht worden. Dat zie je in het verschil tussen het binnenkomen in de praktijk en het vertrek na de sessie. Mensen lopen letterlijk lichtvoetiger, kunnen soepeler rug en nek bewegen, hebben vaak een helderder stem en gaan stralend de deur uit. Hoe fijn is dat!

Ik heb er voor gekozen de NEI te ondersteunen met de Bachbloesemremedies. Dit zijn tincturen van wilde planten, bomen en struiken en zijn in staat iemand diep in zijn of haar wezen te raken. Ze zijn een verfijnde vorm van natuurgeneeswijze, werken direct in op de geest en geven daardoor harmonie en balans.

Een NEI-behandeling bestaat uit een intake, een sessie en een ondersteunende Bachbloesemremedie.

Wanneer iemand een NEI-behandeling wil ondergaan om van een fobie of allergie af te komen of wil ontdekken of er een voedingsdeficientie ten grondslag ligt aan de klachten wordt de NEI-behandeling gecombineerd met Integra.

Overige behandelingen

Reiki

Reikie is een Japanse helingsvorm die het lichaam aanspreekt op het zelfhelend vermogen.

Buqi

Therapie die gebruik maakt van vibratie-krachten en de kracht van de spontane beweging.

Integra

Kinetische testmethode om oorzaken van de emotionele of fysieke klachten te achterhalen.

Fobie eliminatie

Techniek om beelden van het netvlies te halen en emoties er rond om heen te laten verdwijnen.

Scroll naar boven