Blijf bij jezelf

Een zin die ik heel vaak herhaal in mijn praktijk en mijn privé leven. Bij jezelf blijven, in je eigen energie, in je eigen ruimte is de beste bescherming die je kunt hebben tegen alle dingen in het leven.

Vanuit je eigen plek en energie, vanuit je ware zelf, kun je het leven bekijken voor wat het is. Hoef je jezelf niet te voegen naar de verhalen of verwachtingen van anderen. Als je jezelf laat lenen om door de gekleurde bril van de ander te kijken verlies je de blik op de werkelijkheid en ga je vanzelf keuzes maken die niet bij jou passen of horen.

Hoe meer je je richt op wat de ander van jou verwacht of wil zien, hoe meer je jezelf verliest. Dan stap je van leven naar overleven.

Sommige dingen zijn niet te veranderen, kun je alleen aanvaarden. Al zou je hemel en aarde in jezelf bewegen, dan nog komt er geen verandering behalve dat je jezelf volledig verliest.

Je hoeft niet te voldoen aan andermans verwachting, je hoeft jezelf niet voorbij te lopen om door de ander aanvaard of gewaardeerd te worden. Je waarde is immers niet afhankelijk van de waardering van anderen. Je waarde is wie je bent los van anderen.

Neem je ruimte in, weet waar je grenzen liggen, wanneer je “NEE” mag of moet zeggen. Blijf trouw aan wie je bent zonder schuld of schaamte. Leef je eigen leven.

Blijf bij jezelf. Altijd.

De Reiki cursussen kunnen je helpen in je eigen energie te blijven, je ruimte in te nemen en je grenzen te herkennen en erkennen. Check de agenda voor het aanbod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven