Verbinding

Vanuit gronding ontstaat verbinding. In eerste instantie de verbinding met jezelf. Pas als je goed verbonden bent met je ware zelf, kun je je oprecht verbinden met anderen. Een goede gronding zorgt ervoor dat je:

• Je steviger, stabieler en meer in balans voelt
• Je emoties gemakkelijker los kunt laten (zowel van jezelf als van anderen)
• Je je eigen lichaam beter kunt voelen
• Je gemakkelijker kunt focussen op jezelf in plaats van op je omgeving
• Je meer in het moment kunt zijn en minder in je hoofd
• Je gemakkelijker van een afstandje naar je gedachten en gevoelens kunt kijken
• Je gemakkelijker bij jezelf kunt blijven i.p.v. mee te gaan met wat er om je heen gebeurt.

“Je ware zelf” is die vorm waarin je los van opvoeding, ervaring en druk jezelf kunt manifesteren. Het kennismaken van je ware zelf (je spirit) vergt inzet en heling. Het woord spiritualiteit betekent immers zelfkennis.

De verbinding met anderen ervaren we als een basisbehoefte. Om je verbonden te voelen met een ander wil je je gehoord, gezien en gewaardeerd voelen.

 In verbinding moet geven en ontvangen in balans zijn; Pas dan kun je steun en kracht vinden en halen uit een relatie. Veiligheid heeft daarin ook een belangrijke rol. Als er voorwaarden worden gesteld aan de relatie, word je al voorzichtiger in de verbinding. Dan is er eigenlijk al geen balans meer in het geven en ontvangen. De verbinding dient dus open, oprecht en vrij van oordeel te zijn.

In hoeverre ben je dat naar jezelf? In hoeverre leg jij jezelf verplichtingen en beperkingen op? Waar moet je van jezelf aan voldoen voordat je jezelf omarmt? Zolang jij jezelf niet kent of toestaat, is het onmogelijk om dat te verwachten van de ander.

Om je in verbinding te voelen met een ander dien je dus in verbinding te zijn met jezelf. De moeilijkheid hiervan is dat we over het algemeen blind zijn voor onze eigen zelf saboterende gedachten en gewoonten. We hebben een spiegel nodig om te zien waar we nog beter naar onszelf kunnen kijken.

Wil jij jezelf spiegelen? Maak dan een afspraak.

Energieke groet, Marie-José Arts

Scroll naar boven