Gronding

Terug naar de basis. Ken je dat gevoel?

Een gevoel van geen richting van geen grip hebben in en op je leven? Waarbij je energie alle kanten op gaat, maar niets lijkt uit te kunnen voeren? Je de motivatie ontbreekt en soms zelfs de moed. Waarin je het gevoel hebt vast te zitten?

Keer terug naar de basis. De basis van wie jij zelf bent. Van aarden in je omgeving. Van rust en herstel. Breng de focus terug naar jezelf. En doe dat alleen vandaag. Het verleden is geweest, de toekomst is nog onderweg dus in het hier en nu kun je de aandacht terugbrengen naar jezelf als basis. 

Door contact te maken met de natuur, door met blote voeten in het gras te staan, door te rusten en jezelf het herstel te gunnen, door te zijn wie je bent los van verwachting of moeten. 

Door geaard bij jezelf stil te staan, zie je meer van jezelf. Door te aarden breng je de energie uit je hoofd weer terug in je lichaam. Aardende voeding zoals (rauwe) groenten bieden je vezels en vitaminen en mineralen die je helpen weer de balans te vinden in jezelf; Gebruik volkoren producten en zaden en noten. 

Slik eventueel B-vitaminen en magnesium om je zenuwstelsel wat meer rust te gunnen. Vermijd fastfood en voeding met veel suikers. Neem een zoutbad en vul je huis met de geur van lavendel, nagchampa of patchouli.

Eventueel kun je nog aardende edelstenen zoals tijgerijzer en hematiet dragen om jezelf meer gronding te gunnen. Wees je bewust van het contact met je voetzolen op de aarde.

Houd je (geaarde wastafel) wat langer vast om je energie te laten dalen. Ook kleuren hebben een energie.

Draag rood, bruin en oranje tinten om je te helpen in het gevoel van de aarding te komen (al is het maar je ondergoed of sokken).Gun jezelf de rust.

Energieke groet, Marie-José Arts

Scroll naar boven