Mediteren kun je leren

Iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een geleide meditatie op mijn praktijk op de Copernicusstraat 8 te Wijchen.

En wat ben ik dankbaar deze mogelijkheid te mogen bieden. Want jezelf in de meditatieve staat begeven is een zegen. Ons leven, ons lichaam is niets zonder energie. De Ki (energie) is wat ons beweegt en verbindt.

Deze energie bevat 3 niveaus waarin we deze kunnen ondersteunen:

  1. Fysiek: Geef de energie de ruimte. Door ons lichaam de ruimte te geven, spanningsvelden te verzachten of te laten verdwijnen, kan de energie makkelijker stromen.
  2. Mentaal: Je activeert de energie door jezelf emotioneel in een bewust niveau te zetten. Focus geeft immers richting.
  3. Spiritueel: Begeef jezelf in de leegte – De ruimte tussen de twee hersenhelften waar zich geen triggerpoints of aangeleerd gedrag bevindt.

De voordelen van jezelf aan te leren je door deze drie niveaus te bewegen zijn een zegen:

Op fysiek niveau zorgt het voor een lagere bloeddruk, vermindert pijn, slaap je beter, verbetert je immuunsysteem, helpt het tegen chronische ontstekingen en wordt de grijze stof in je hersenen verhoogt en vergroot je de prikkelbaarheid.

 

Op mentaal niveau verminder je je stress, krijg je een beter humeur en een beter gevoel over jezelf, vermindert je angst, verminderen je depressieve gevoelens, krijg je  meer zelfvertrouwen en helpt het je te ontsnappen aan dwangmatig gedrag.

Mediteren maakt je bovendien creatiever, het verbetert je geheugen, het maakt je bewuster, geeft je meer zelfbeheersing, versterkt je wilskracht en het helpt je in het maken van keuzes.

Mediteren helpt je bovendien om meer compassie te vinden voor jezelf en anderen, het verhoogt je emotionele intelligentie en helpt je ook nog je eenzame gevoelens te verminderen.

Kortom: Leren mediteren bied je alleen maar voordelen.

Heb je te weinig tijd, is je agenda (en dus je hoofd) te vol, gun je jezelf geen tijd tot herstel? Dan is dit juist de cursus voor jou. Gun jij jezelf de rust, ontspanning en de mogelijkheid nieuwe inzichten over jezelf te verkrijgen? Dan is dit juist de cursus voor jou.

Zie ik je dinsdagavond?

Energieke groet, Marie-José Arts

Scroll naar boven