Energetisch werk vervolg

Alles in en om ons heen bestaat uit energie, heeft een trillingsfrequentie.
Energetisch werk is werken met energie. Het Yin & Yang symbool laat zien dat schijnbaar tegengestelde krachten elkaar uitdagen en in beweging houden. Het Yin & Yang symbool is niet uniek, maar ik gebruik het hier omdat het bij de meeste mensen wel bekend is. Andere symbolen die dezelfde krachten vertegenwoordigen zijn bijvoorbeeld de levensboom, Ohm, het pentagram, de lotus, het triskelion, de ankh, de spiraal, het wiel. De symbolen vertegenwoordigen de schijnbaar tegengestelde krachten die elkaar uitdagen en in beweging houden; Het resultaat daarvan is verandering. Zo word ook jij in het leven uitgedaagd door de dingen waar je tegenaan loopt. Het leven heeft jou iets duidelijk te maken over wie jij bent en hoe jij in het leven staat. Sommige symbolen vertegenwoordigen ook de vier richtingen (noord, oost, zuid, west) of de vijf elementen (water, vuur, hout, aarde en ether).

Wij leven op een aarde die opwaartse krachten geeft, we worden op de aarde gehouden door de zwaartekracht. Onze aarde draait ook rond, is altijd in beweging. We brengen ons fysieke leven dus door in een magnetisch veld beïnvloedt door centrifugale krachten, waarbij er evenwicht is tussen opwaartse en neerwaartse krachten, waarbij we beïnvloed worden door de elementen en de richtingen.

Alle energie is met elkaar verbonden.

Energie is ook voeding en energie betreft ook onze staat van zijn. Wij hebben invloed op onze omgeving met onze gedachten, overtuigingen, emoties, houding, gedrag, liefde en levensvreugde, angst en haat. Van hieruit trekken wij ervaringen naar ons toe en deze hebben weer effect op onze beleving en de keuzes die wij maken. Er is een wederzijdse wisselwerking tussen jou en je omgeving. Dus wat zijn jouw gedachten en gevoelens precies? En waar komen ze vandaan? Zijn ze van jou zelf of heb je ze misschien ongemerkt ergens opgepikt van een ander?

We voelen ons ook het prettigst bij mensen met dezelfde interesses en overtuigingen. We herkennen mensen met eenzelfde achtergrond en interesses als de onze, puur op uitstraling. Wij voelen dus de energie van die andere persoon. Als je openstaat om de energie van de ander te voelen, kun je veel leren over jezelf, over wie je bent en hoe je in het leven staat. Wat je denkt, ben je en wat je bent trek je ook aan. Zo beïnvloeden onze emoties, onze gedachten, overtuigingen, oordelen en veroordelingen anderen en anderen ons. Hoe je je voelt hoeft dus in eerste instantie niet van jezelf te zijn. Als jij je omringt met sombere mensen, is het niet vreemd dat je je telkens moe voelt en somber wordt. Als je je omringt met agressieve mensen, is het niet vreemd dat je je telkens alert voelt en daarmee jezelf overprikkelt en dus agressie gaat ontwikkelen.

Zo heb je ook je eigen gedachten en overpeinzingen waarmee je je energie niveau danig naar beneden kunt brengen. We hebben allemaal wel de nodige ‘stemmen’ in ons hoofd. De innerlijke criticus of de innerlijke rechter, de innerlijke manager, enz. Deze innerlijke discussies kunnen strijd, twijfel of onzekerheden brengen. Dan wordt het steeds moeilijker om keuzes te maken, om jezelf te zijn en je eigen koers te varen.

Iedere cel van ons lichaam heeft een eigen geheugen. Dit betekent, dat onverwerkte ervaringen of niet geheelde stukken vanuit kindertijd of vorige levens als herinnering liggen opgeslagen in onze lichaamscellen en energieveld. Dit kan eenieder belemmeren om werkelijk te kiezen voor een fijn leven in liefde, geluk en overvloed. We herhalen vaak oude patronen van pijn, angst en onmacht waardoor wij verzuimen om de verbinding met onszelf aan te gaan. Een energetische schoonmaak van je energieveld geeft weer helderheid, verbinding met de aarde en centreert jou in je eigen energie.

Als wij ons niet veilig voelen om ons zelf te zijn of iets traumatisch hebben ervaren, dan reageert ons energiesysteem en gaan wij ons zelf beschermen. Vaak gebeurt dat door onszelf in te houden en aan te passen. We laten onszelf niet meer werkelijk zien en op den duur verliezen wij de verbinding met wie wij werkelijk zijn. Het resultaat is controlebehoefte, strijd of hier niet meer willen zijn. Zo kunnen wij verstrikt raken in overlevings-, beschermings- of vluchtmechanismen. Hierdoor ontstaan verwarring, weerstand of blokkades in ons zelf, die ons verhinderen om werkelijk ons eigen leven op te pakken en ons zelf te zijn. Wij gaan OVERleven. In de wisselwerking met de omgeving, krijgen wij dezelfde lading terug en trekken wij situaties aan die dit bevestigen. Deze invloeden van buitenaf kunnen daar dus nog een schepje bovenop doen en ons verder in de angst dwingen of houden. Angst werkt verlammend en zet ons in onmacht. Van daaruit ontstaat vanzelf de behoefte aan controle, zodat we veilig kunnen zijn. Het is niet de bedoeling dat wij in angst leven, maar in liefde. Dit wil zeggen: werkelijk in verbinding zijn met jezelf en dus met het leven. Dit betekent ook dat jouw levensstroom vrij en rijkelijk stroomt en jou brengt wat jij je wenst in je leven. Om de angst los te kunnen laten, moeten wij uitzoeken waar die angst in oorsprong is ontstaan of gecreëerd. Dan kan de oorzaak geheeld, getransformeerd en zo nodig verwijderd worden uit jouw energieveld, zodat het vertrouwen weer kan herstellen.

Ik schreef al vaker over energetisch werk en er zijn meerdere mensen die dit op de diverse social media sites doen. Er zijn vele vormen van energetisch werk en er komen er alsmaar bij. Ik ben getuige van genoeg zelfuitgeroepen goeroes die een vorm samenstellen uit meerdere reeds bekende methoden en het een eigen naam geven. Die veel geld vragen om jou in te wijden in hun “unieke” kennis. Die vooral veel investeren in marketing. De verkoop van het eigen ego.

Werken met energie, is werken met energie. De ene vorm is niet meer, beter, heiliger dan de ander. Energie is wat we zijn, wat we tot ons nemen, wat we geven en nemen, wat we delen en vermengen, wat ons in beweging houdt, wat ons de verandering brengt, wat ons levend maakt. En zelfs als we doodgaan, vergaat ons lichaam tot stof en blijft de energie in een andere vorm bestaan.

Er is, buiten de vorm en de culturele achtergrond, geen verschil. Mensen die beweren dat de ene vorm de andere overstijgt reageren vanuit angst, vanuit de behoefte controle te hebben, macht te bezitten, bijzonder te zijn of veel geld te willen verdienen (wat, wat mij betreft, ook valt onder controledrang en macht). Eenieder die zijn vorm boven een andere vorm verheft en daarom veel geld vraagt om jou “de unieke kans te geven kennis te nemen van de geheimen van de betreffende energetische vorm”, of waarbij angst wordt gepredikt over de andere vormen, schiet zichzelf en daarbij de mens voorbij. Ieder mens bestaat uit energie en ieder mens staat in contact met de universele energie. De vorm die jou gevonden heeft, zegt alleen maar iets over je leermethode, over wat jij nodig hebt om je veilig genoeg te voelen contact te maken met de energie. Wij zijn energie en energie is beweeglijk, verandert van vorm, energie versmelt met andere energie. Energie is oneindig.
En de kennis van de energie zit al in ons, we hoeven er alleen maar contact mee te maken. We hoeven alleen maar onszelf te helpen herinneren wat we altijd al wisten.

De Reiki cursussen zijn er op gericht om jou weer te verbinden met je eigen energie, geven je de tools de vibratie voor jezelf hoog te houden en leren je jezelf te helen.

Zoek je naar een Reiki cursus? Kijk op https://www.reiju-tai.nl/agenda/

Advies nodig? Maak een afspraak via: info@reijutai.nl

Scroll naar boven