Seizoen voor hooikoorts

Hebt u last van hoofdpijn, jeukende geïrriteerde ogen, pijnlijke neusholten, jeukende neus en/of oren, niezen, keelpijn, benauwdheid en misschien zelfs ook nog spierpijn?

Geen paniek! Dan is de kans groot dat u lijdt aan hooikoorts.

De periode dat je last hebt van hooikoorts is geheel afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waarvoor je allergisch bent. De meeste bomen, grassen en planten bloeien tussen februari en september. In deze periode heb je dan ook de meeste kans op verschijnselen van hooikoorts.

Bekijk hier de pollenkalender om te zien welke pollen wanneer actief zijn:

https://www.hooikoorts.com/pollenkalender/

Wie ontwikkelen hooikoorts of allergieën?

De kans dat je een allergie ontwikkelt zijn mensen met:

 1. Veel stress, emotionele problemen, fysieke uitputting, infecties, ongelukken, zwangerschap kunnen het aanpassingssysteem van het lichaam overbelasten waardoor de kans op allergieën groter wordt.
 2. Genetische factoren: allergieën komen in bepaalde families vaker voor dan in andere familie. Toch kan de allergie zich bij het ene familielid anders uiten dan bij het andere familielid. De één krijgt migraine, de ander eczeem.
 3. Flesvoeding vergroot de kans op allergieën. Kinderen die borstvoeding hebben ontvangen, ontvangen ook extra IgA antilichamen van hun moeder en hebben daardoor een betere weerstand.
 4. Een tekort aan de juiste voedingsstoffen verzwakt het lichaam waardoor je sneller ziektes en ook allergieën ontwikkelt
 5. Als je gevoelig bent voor seizoen allergieën heb je ook een grotere kans om voedselallergieën te ontwikkelen evenals chemische allergieën.

Als je niet voldoet aan bovenstaande predisposities en indicaties, kun je ook een allergie ontwikkelen vanuit onderliggende oorzaken, zoals:

 1. Overgedragen emoties vanuit de familielijn.
 2. Spijsverteringsproblematiek
 3. Virale of bacteriële belasting
 4. Belasting door pesticiden
 5. Emotionele stress of onverwerkte emoties
 6. Belasting door zware metalen
 7. Ontstekingen in het fysiek
 8. Stralingsoverbelasting
 9. Vitamine of mineralen tekorten.

Je kunt dus met een middeltje van een drogisterij je symptomen onderdrukken, maar je kunt ook op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak om een verbetering van je klachten langdurig te bereiken.

Maak een afspraak! Dan kijken we samen verder wat er voor jou nodig is om je klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Ik zie je op de praktijk.

Energieke groet, Marie-José Arts

Scroll naar boven