Natuurgericht

Natuurgerichte middelen

Deze middelen worden ingezet bij een behandeling

Puri-middelen algemeen

Het gebruik van diverse Puri-Interne middelen tegelijkertijd tijdens de zwangerschap en borstvoeding wordt afgeraden (dit geldt voor elke toxine-afvoerende behandeling). 

Puri-hormoon middelen dienen bij zwangerschap en borstvoeding in lage dosering ingenomen te worden en op speciaal advies van de behandelaar.

Elk middel bestaat uit diverse bestanddelen, waaronder gemmotherapie (delen van planten zoals jonge knoppen, maar ook haarwortels, jonge loten of kiemen), celzouten, sarcodes (een lentebloeiende plant van de heide familie die ook wel sneeuwbloem wordt genoemd), allergenen (een bestanddeel van een natuurlijke of kunstmatige stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken) en andere gangbare homeopatische bestanddelen.

Kinderen reageren enorm goed op zowel de Puri-Interne als de Puri-Externe middelen. Bij alle kinderziekten is een goede detoxificatie een eerste vereiste en de Puri-Interne en Puri-Externe zijn met name bij kinderen zeer effectief.

Welke Puri-middelen zijn er?

Puri-hormoon
Ingezet bij het verwijderen van overtollige hormonen in het lichaam, die door het lichaam zelf worden geproduceerd maar niet (snel genoeg) worden afgebroken).

Puri-Intern
Ingezet bij endogene toxinen die vaak de locatie van de klachten of symptomen bepalen. Dat zijn gifstoffen die het lichaam zelf produceert zoals bijproducten van stofwisselingsprocessen bijv. verzuring, afvalstoffen van bacteriën en verbrandingsstoffen van cellen. Deze toxinen gaan zich ophopen in specifieke weefsels, met voorkeur rond bloedvaten, gewrichten, bindweefselbanden en in spierweefsel, hersenen en hormonale klieren.

Puri-Extern
Ingezet bij exogene toxinen waarbij verlaging van de weerstand vaak een rol speelt. Dat zijn gifstoffen die we binnen krijgen, via huid, mond en longen.
Een middel dat wordt ingezet bij detoxificatie (losmaken van gifstoffen uit cellen/weefsels/ organen) en drainage (wegspoelen van losgemaakte gifstoffen). Deze middelen kunnen ook gebruikt worden als algemeen reinigende en opbouwende kuur.

Puri-Dent
Een middel dat wordt ingezet als klachten gelinkt kunnen worden aan gebitsbehandeling o.a. amalgaanvullingen (kwik) en wortelkanaalbehandelingen, maar ook bepaalde kiezen en meridianen.

Bovenstaande middelen kunnen met elke vorm van therapie worden ingezet. Overgevoeligheid voor één van de middelen is vrij zeldzaam en verloopt in het algemeen erg mild. Verergeringen komen bij een juiste werkwijze zeer zelden voor en zijn meestal het gevolg van een te snelle aanpak. Beginnen met een lage dosering en deze langzaam opvoeren is in het algemeen de beste werkwijze.

Bovendien wordt er iedere keer weer getest of reguliere medicijnen samengaan met deze natuurlijke middelen. Ook de natuurlijke middelen onderling worden uitgetest. Het lichaam moet niet overvoerd worden met middelen en daarom wordt het zorgvuldig uitgezocht wat het lichaam aankan, zowel emotioneel als lichamelijk.

Scroll naar boven