Fysieke en mentale houding bepalen je welbevinden

Lichaamscorrectie

Bewustwording van je houding

Je houding fysiek en mentaal bepalen je welbevinden op fysiek en mentaal niveau.

Lichaamscorrectie volgens de Buqi-methode zijn er dus op gericht om je bewust te maken van je houding op beide vlakken. Spieren en houding kunnen met wilskracht worden beïnvloedt. Als jij iets van de grond wilt oprapen, stuur jij die informatie naar je hersenen waardoor het volledige bewegingsapparaat het mogelijk maakt deze beweging(en) te maken en jij dus in staat bent daadwerkelijk iets van de grond op te rapen. Alleen maar omdat jij dat wilt.

Van deze wilskracht maken we gebruik om jou jezelf te laten corrigeren in je houding. Strekken, rekken, draaien en langer maken van de wervelkolom en diverse spieren worden in de Buqi daoyin-oefeningen genoemd. Deze daoyins vinden hun oorsprong in de Qigong en de Tai Chi.

Tai-Chi bewegingen en daoyins worden in de therapie veelvuldig toegepast. De bedoeling is dat je deze oefeningen en bewegingen in het dagelijks leven na de therapie blijft toepassen om te voorkomen dat je je lichaam in dezelfde (onbewuste) verkrampte houding laat terugkeren.

Natuurlijk kun je de therapie ook uitbreiden door Tai Chi lessen of Yoga-lessen te gaan volgen. Beide bewegingsvormen bieden een uitgebreidere lichaamsbewustzijn dan een enkele Buqi-behandeling kan bieden. Ik ben altijd bereid met je mee te denken of je te adviseren. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden en mijn praktijk biedt de mogelijkheid tot bewustwording van deze wegen.

Scroll naar boven