Een geweldig ontlaad- of oplaadpunt van de dag

Een Reiki-behandeling

Wat kun je van een Reiki-behandeling verwachten?

Je neemt volledig gekleed plaats op een massage-tafel of een stoel. Schoenen gaan uit bij een liggende behandeling en ook je eventuele bril gaat af. Er wordt een rustige muziek op de achtergrond aangezet en dan ontvang je vibratie via de handen van de behandelaar op diverse posities van het lichaam. Deze vibratie zorgt voor een betere doorstroming van bloed, lymfe en andere weefselvloeistoffen waardoor er ontspanning in het behandelde gebied ontstaat.

Er kunnen sensaties van koude, warmte, golving of trilling ervaren worden, maar dat hoeft niet; Niet ieder mens is even gevoelig. Wat wel gezegd kan worden, is dat eenieder die de behandeling ondergaat met een algeheel gevoel van welbevinden en rust de praktijk weer verlaat. Een geweldig ontlaad- of oplaadpunt van de dag.

Dat er bij Reiki altijd gesproken wordt over ‘energie’ klinkt veel mensen vreemd in de oren, maar trilling/vibratie is wrijving en dus energie; een eenvoudig natuurkundig principe.

De spanning die men in de loop der dag opbouwt zet zich vast in spieren en weefsels. Men is zich vaak niet eens bewust van de lichaamshouding die men aanneemt onder invloed van stress. 

Stress kan hier uitgelegd worden zowel als mentale spanning als een verkeerde lichaamshouding.

Men drukt de schouders naar voren, men tilt de schouders op, het hoofd hangt waardoor er spanning op de nek ontstaat, men zit veel met de benen of de armen over elkaar waardoor er geen optimale doorbloeding meer plaatsvindt in de ledematen.

Een Reiki behandeling heft al deze ‘spanningspunten’ in het lichaam op.

Gedachten, gevoelens en overtuigingen die betrekking hebben op angst, zorgen, boosheid, kritiek, ondankbaarheid, enzovoort, brengen vibraties voort met een lage frequentie/spanningsvelden in je lichaam. Deze geven geboorte aan onplezierige ervaringen (ziekte, letsel, depressie en alle soorten van problemen).

Op soortgelijke wijze brengen gedachten van tolerantie, liefde, dankbaarheid, vreugde, vrede en welbevinden een hoogfrequente vibratie/ontspanning. Deze vibratie brengt ons een gelukkig en welvarend leven met het vermogen tot heling.

Een Reiki-behandeling duurt ca. 50 minuten.

Scroll naar boven