Allergieën

Reactie van het immuunsysteem

Deze middelen worden ingezet bij een behandeling

Allergieën of intoleranties zijn het gevolg van een reactie van het immuunsysteem. Dit systeem reageert op 1 of meerdere stoffen, allergenen genaamd. Bekende stoffen hierbij zijn stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van de huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen. 

Bij de meeste allergische reacties spelen mestcellen (witte bloedcellen) een rol. Mestcellen hebben immuunglobuline E (IgE) op het celmembraan die kan binden aan een allergeen. Na deze binding zal de mestcel openbreken en de inhoud van de mestcel waardoor o.a. histamine, serotonine en prostaglandinen vrijkomen. 

Deze stoffen veroorzaken bloedvatverwijding, vernauwing van de bronchiën van de longen en afname van de hartactiviteit. Dit heeft een reeks aan klachten tot gevolg waaronder rode ogen, neusklachten, moeilijke ademhaling, rode, warme en/of jeukende huid.

In ernstige gevallen kan de allergische reactie leiden tot bloeddrukdaling, shock of zelfs hartstilstand.

We zien een toenemende mate aan voedselintoleranties. Ook niet-voedingsgerelateerde overgevoeligheidsreacties komen steeds meer voor. Denk hierbij aan parfums, uitlaatgassen, inkt, latex of sigarettenrook.

Een niet eerder genoemde, maar veel voorkomende oorzaak van allergieën en overgevoeligheden zijn geblokkeerde emoties (deze vorm van allergie of overgevoeligheid kan volledig of gedeeltelijk weggehaald worden met een NEI-behandeling.

Een simpele wijze om allergieën te beschouwen is het VAT-fenomeen. Het afweersysteem wordt dan gezien als een groot vat. Blootstellen aan allergenen en toxinen wordt dan gezien als een vloeistof. 

Bij het vol raken van het vat, loopt het vat over en ontstaan er klachten. Het doel is nu om het blootstellen aan allergenen te verminderen waardoor het lichaam weer een bepaalde reserve kan opbouwen. Zo wordt het immuunsysteem ondersteund waardoor er als het ware een groter en sterker vat ontstaat.

Wanneer het vat niet meer overloopt verdwijnen de klachten. In de praktijk hoeven dus niet alle allergenen verwijderd te worden, zolang er maar genoeg allergenen verwijderd worden om het vat niet te doen overlopen.

De NEI-behandeling wordt dan ondersteund met racines.

Racines (voor allergieën)

Speciale preparaten samengesteld uit twee verschillende soorten bestanddelen:

  1. Groepen van potentiële allergenen in homeopathische verdunning (isopathie)
  2. Speciale causale homeopathische middelen (homeopathie)

Dit middel kan reeksen van substanties tegelijkertijd neutraliseren. Laag potentiemiddel.

Scroll naar boven